söndag 11 april 2010

Veckan som gick..

Jag började skriva ett blogginlägg i onsdags efter lydnadslektionen, men det blev inte mer än ett utkast. Sedan dess har det varit fullt med hundaktiviteter, så här kommer en sammanfattning (med risk för att det blir långt)

Onsdag -Lydnadslektion:
Jag och Nelmi var själva på lektionen. Och jag ville gå under kommendering eftersom det inte gick så bra sist. Matte behöver träna. Emelie tyckte att vi skulle prova med extern belöning, för att se om Nelmi kunde få ett bättre fokus under fotgåendet. Men det blev snarare tvärtom. Nelmi gick och snegla mot leksaken hela tiden och stack vid ett tillfälle ifrån mig. Så vi fick lägga den utanför planen först. Träningen gick till så att jag gick på Emelies kommando, Emelie klicka när Nelmi fokusera och då skickade jag Nelmi till leksaken med ett Varsågod. Mot slutet börja hon förstå vad det gick ut på. Tror det här kan bli kanon. Och vad bra att kunna ha en extern belöning! Perfekt på tävling.

Sedan träna vi på rutan, vårt fjärde pass. Jag har nu lagt på kommandot Kör. Jag kan skicka henne från en bra distans. Emelie sa att hon har bra koll på konerna, vilket jag var osäker på om Nelmi hade. Jag är supernöjd med att ha kommit så här långt efter så få pass. Men önskvärt vore lite mer fart. Fick i "läxa" att ha en tunnel innan.

Eftersom vi var själva så var det intensiv träning, men i pauserna la jag Nelmi och gick en bit ifrån för att diskutera och utvärdera med Emelie. Nelmi låg fint och lugnt Det blir bättre och bättre.

Torsdag - Agilitylektion
Jag och Mikaela fick köra en agilitybana. Det har ju varit sisådär med agilityträningen denna vinter, och Nelmi har inte presterat något vidare i ridhuset. Men i torsdags var hon laddad! Vi gjorde ett kanonlopp och hon tog kontaktfälten fint på både A-hindret och balansen. Rev inte ett hinder! (Verkar som om hon anstränger sig mer när det är höga höjder) Men så kom vi fram till säcken, där tog det stopp. Nelmi kom inte alls ihåg säcken, och sedan vart den nog lite läskig då det var lite vatten på den. Jag vart helt slut efter att ha kört banan en gång, blev ordentligt andfådd. Skyllde på den jäkla vintern, har ju inte alls tränat lika mycket. Men jag kom på efteråt att det vara bara en vecka sedan jag var ordenligt förkyld med en hosta som höll mig vaken hela nätterna. Jag satt upp och sov hela förra veckan, så det var kanske inte så konstigt att jag blev kort om luft.

Lördag - ANAM
Igår var jag funktionär på AgIF's Nationella Agility Mästerskap. Alingsås BK var lokal arrangör. Att få spendera hela dagen med att titta på när några av Sveriges bästa ekipage kör agility är enligt min mening ett perfekt sätt att spendera en lördag. Jag hade första parkett då jag var inropare. Det enda tråkiga var att jag inte kunde studera loppen i detalj då jag hela tiden var tvungen att hålla koll på att nästföljande 3 ekipage var på plats. Jag hade verkligen en toppendag! Roligt att få träffa så mycket trevligt hundfolk också! Jag var rätt mör när jag kom hem på kvällen.

Idag - Söndag
Vilken härlig dag! Vi gick en skogspromenad med min syster, innan hon var tvungen att ta tåget hem till Stockholm. Men det bästa var nog ikväll när jag blev lite sugen på att träna. Klockan var åtta och ljust ute. Så jag och Nelmi tog ett lydnadspass i trädgården. Underbart!

Vi träna vidare på fotgåendet. Växlade med att ha en boll i handen som jag slängde på en rak linje framför henne när hon gick med full fokus. Och med extern belöning, jag la bollen på marken och gick iväg. Ha! Polletten har trillat ner! Nelmi valde att följa med mig med så fint fokus. Man såg att hon förstod vad det handlade om, och j-klar vad snabb hon var när hon fick sitt Varsågod. :D Sedan blev det rutan. Här valde jag att 90% av gångerna belöna med att kasta bollen. Det resulterade i att hon fick fin fart på kommandot Kör! Sedan körde vi läggande under gång. Hon har börjat att göra långsamma och tveksamma läggande det sista. Nelmi som kastade sig ner innan... :( Men nu körde jag med bollen igen. Kastade den mellan benen på henne. Och Yes! Hon började att kasta sig ner på Ligg igen. Ett mycket bra och spontant kvällspass!

Dagen innehöll ett överraskningsmoment. Tilly har börjat löpa! Det trodde jag inte hon skulle göra än på 2 månader... men så börja jag tänka efter... det stämmer bra. Matte som inte har koll! Förrförra året löpte hon i december, men sista gången var faktiskt i oktober. Nu blir det intressant och se om Nelmi kommer att gå i löp också eller fortsätta med att löpa en gång per år som hon har gjort hittills... Lite jobbigt då vi har tävlingar 2 helger i rad nu...

1 kommentar:

  1. Tack snälla Annelie för allt du gjorde innan och under tävlingen!! Kanon : )
    Kramar Hillevi

    SvaraRadera

Här kan man fylla i sin kommentar