lördag 6 augusti 2011

Planering o uppföljning

Jag är grymt dålig på att uppdatera min blogg!
Jag har bara inte haft tid, trots semester och allt. Har lite många projekt som snurrar: måla om huset, bygga färdigt övervåningen innan vinter, träna, tävla...

Men jag klagar inte, jag älskar att ha många järn i elden. Men jag har knappt suttit i soffan framför TV;n denna sommar. Och det är väl precis så det ska vara.

I måndags börja jobba igen efter 5 veckors semester. Inser att det blir en höst med mycket jobb (möttes faktiskt av en lapp på mitt skrivbord där min chef hälsa mig välkommen tillbaka och hon hoppades jag haft en vilsam semester, för det blir mycket i höst...) Så för att det ska bli någon träning alls har jag gjort ett schema för träning. Både egen träning och hundträning. Så jag kommer ivartfall försöka redovisa här på bloggen veckovis vad vi gjort.

Måndag: Löpning med Nelmi samt simning. Jag och Sussie var ute och la 4 viltspår.
Löpträningen går framåt! Men det var väldigt varmt, 27 grader, så Tilly fick stanna hemma. Hade bikini under träningskläderna, så på hemvägen tog vi ett par simsträckor i sjön. Så skönt!

Tisdag: Viltspår med Sussie
Spåren var svåra, det var torrt i marken. Tilly jobbade fint och metodiskt, gick tillbaka flera gånger när hon blev osäker. På slutet fick hon eld i baken och tog klöven på vittring. Nelmi gjorde en fin start, tog de första två vinklarna och bloduppehåll fint. Men sedan gick det åt skogen :( Hamna insnurrad med linan i ett träsk. Arg på linan, arg på mig själv för att jag blev arg... Kom fram till klöven tillslut, men Nelmi var inte ens intresserad av den.

Onsdag: Kontaktfältsträning med Anna (Balans och A-hinder)
Ett kanonpass! Tränade position på nedfart med klicker. Nelmi är lite osäker på positionen. Efter 3 repetitioner så vart hon mycket säkrare, tog sedan hela balansen i en rasande fart med ett kanonfint kontaktfält! Experimenterade lite med A-hindret. Satte upp en speedbump för att reglera hennes avstamp. Ingen bra idé. De blev bara dåligare och dåligare. Plus att Nelmi stannade och försökte ta med sig bumpen med munnen. Så vi återgick till belöningsposition och hon gjorde hindret så fint!

Torsdag: Promenad med Frida
Jag och Frida planerade maten för nästa helgs agilitykurs. Vi avslutade med en timmes promenad. Divan och Nelmi har så kul ihop! Bada och sprang för glatta livet. Härligt att se dem in action!

Fredag: 2 viltspår med Nelmi, promenad efteråt
Eftersom tisdagens viltspår med Nelmi slutade nästan med en katastrof, så ville Sussie att vi skulle prova igen. Så hon hade först lagt ett kort spår. Nelmi jobbade fint, men tyvärr hade någon varit och snott klöven! Så belöningen uteblev. Nelmi fick vila en stund medan vi gick spår med Zoya. Andra spåret börja inte bra. Nelmi var ivrig, snoddes in sig i saker och tog spåret i luften istället för på marken. Det regna så spåret spred ju sig uppåt. Jag tappa modet (och nästan humöret igen) Nelmi blev mer och mer osäker när vi höll in henne. Men till slut satte hon nosen i backen och jobbade superfint! Och klöven var kvar! Hon var så nöjd och bar stolt klöven tillbaka (hon börjar gilla den!) Vi avslutade med en skön promenad i duggregnet.

Lördag: Stavgång med Baggenbälte, inslag av löpning
Beställde ett baggenbälte i tisdags och hämta ut det igår. Så idag var det dags för en premiärtur. Tilly uppskattar inte löpturerna och jag ville att hon skulle följa med. Så det blev stavgång, perfekt då Tilly måste öka farten (och matte med) Nelmi gilla hela idén med bältet och drog riktigt fint. Tyvärr funka det inte med sele på henne. Vi såg att hon såg oren ut i gången dagen innan, men tog vi av selen så trampa hon på fint igen. Så jag ville inte använda den på henne. Hmmm, gillar inte att hon har halsband heller, men då går hon korrekt iallafall. La in kortare löpsträckor, blev riktigt svettig. Det är bra med backar hemma hos mig!

Imorgon var tanken att vi ska träna agility, men jag funderar på att ta det lugnt Måste jobba på vinden hela dagen. Vi får se vad det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar