onsdag 10 juli 2013

Summer camp
Full fart i dagarna två!

Vi har varit iväg på summer camp i Falkenberg för Jenny Damm och Zeljko Gora. I två dagar har vi kämpat, svettats och skrattat en massa med några av våra bästa vänner!

Detta är favorit i repris då vi även deltog på summer camp förra året och det är en av sommarens absoluta höjdpunkter. I år fick Tilly stanna hemma hos mor och istället fick Goy följa med, förutom Nelmi såklart.

Goy följde med intresserad blick vad som hände på banan. 
Goy har varit så duktig! han har legat vid min sida och intresserat tittat på. Däremellan har han legat i sin bur och sovit. Med på summer camp var även brorsan Jamie och 4 valpar till. Så en hel del valpbus blev det!
Promenad ner till sjön
Vi fick två helt fantastiska dagar med strålande sol. Kanske lite väl varmt att köra agility i. Men det fanns en sjö i närheten som vi kunde svalka hundarna i. Något som uppskattades mycket av Nelmi. Goy tycker att vatten är spännande men vågar sig inte i.
Nelmi, Zoya och Jamie svalkar sig med en simtur.
Brorsan Jamie har däremot  blivit en säl! Han simmar så fint med de stora hundarna. Goy hittade en död fisk som legat i solen på stranden. Den rullade han sig ordentligt i! Så jag var tvungen att doppa honom i vattnet. Vilket inte direkt fick honom att tycka att sjön var mer inbjudande. Men tyvärr har nöden ingen lag. Han stank!

Zoya och Blossa tar igen sig efter ett träningspass.
För vi bodde 5 personer och 11 hundar i en lägenhet på 50 kvm. Då är det inte så uppskattat med en stinkande valp! Man skulle kunna tro att det var stökigt och bökigt. Men inte alls! Lite trångt kanske, men alla hundar skötte sig exemplariskt. Sedan så sov vi bara där, större delen av tiden var vi på träningsplanen.

Emelie och Lego gör sig redo för start.
Träningen var upplagd så att vi körde ett pass på förmiddagen för Zeljko och ett pass på eftermiddagen för Jenny. Banorna var riktigt trixiga och vid första banvandringen var man rätt snurrig över alla svängar hit och dit.
"Kom igen matte, vi kör!" Bells energi tog aldrig slut
Det var också två pass med två andra grupper, så att man fick sitta och titta på. Mycket lärorikt. Och man behövde vila upp sig mellan passen. Det tog att köra på i värmen.

Sussie spurtar och förbereder ett BX. Zoya är hack i häl!
Jag var lite orolig för hur träningen skulle gå då jag inte haft den bästa uppladdningen. Jag har tränat hårt hela våren då jag varit med i ett kom-i-form program på 10 veckor. Det har verkligen gett resultat. Jag har fått mer muskler och jag har känt mig snabbare på banan.

Lego in action!
Men sista träningspasset för tre veckor sedan så stukade jag min fot ordentligt!. Den har varit svullen och gjort ont sedan dess. Så jag och Nelmi har inte kunnat träna alls. Som tur är så har jag haft hjälp med att motionera Nelmi varje dag, så att jag har kunnat ta lite kortare promenader och fått vila foten istället.

Hon är så fantastisk rolig att köra med, min Nelmi!
Så jag har tappat mycket av det jag tränat upp under våren, både av mig själv och Nelmi. Som grädde på moset så blev jag vrålförkyld på midsommar men en jäkla hosta som satte sig djupt i luftrören. Och Nelmi är skendräktig men svullna juver. Så ett tag var jag orolig att vi inte skulle kunna vara med alls.

Fokuserad Nelmi som ligger slickat över hindren.
Men inget kan sätta käppar i hjulet för agilityträning! Hostan gav med sig och foten lindade jag riktigt hårt. Sedan körde vi på! Nelmi var inte sitt snabbaste jag med tanke på skendräktigheten och värmen, men det kanske var tur för mig. Men jag blir återigen imponerad av hennes arbetsmotor.
Min galna splat!!
Jag är också enormt nöjd med mig själv dessa två dagar. Tidigare när jag gått kurser brukar jag vara för mycket i huvudet. Jag tänker hur jag ska göra och låser mig därför, tajmingen som är a och o med Nelmi går då inte att få till alls. Jag upplevde det som att denna gång kunde jag ta in Zeljkos och Jennys anvisningar med kroppen och bara göra det utan att fundera så mycket.
Mitt i en ketscker! De har jag verkligen fått till fint under dessa dagar.
Så skön känsla!Tror att vinterns tragglande, läsande och visualiserande har gett resultat. Nu börjar det sitta i muskelminnet. Men det finns mycket kvar att slipa på. Jag glömmer av armarna ibland som hamnar i flygplanshöjd. Jag börjar arbeta närmare hindren men glömmer lätt av mig.

Avslutar med en film som smakprov på en av banorna. När jag har två hinder kvar så skriker jag hjälp! Jag hade tränat tre olika handlingssätt (se bilden ovan) så när jag kommer dit får jag hjärnsläpp, hur var det jag skulle göra!?


Tack mina vänner för två underbara dagar! 
Ett extra tack till dig Emelie som tog foton på mig och Nelmi in action.
Nu ska jag ta hand om ömmande muskler och solbränd hud, sedan ladda upp för Värmlandsrallyt som startar på lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar