torsdag 18 november 2010

Catch up!

Oj, det har gått en hel månad utan ett enda inlägg...

Så jag tänkte ta det kortfattat, för lite har hänt (när jag tänker efter)

Tilly har blivit ordentligt utredd. Hon hade ju lite förhöjda levervärden när hon gjorde operationen i augusti. Så därför tog vi ett nytt prov för ett par veckor sedan. Det visade sig att värdena ytterligare hade gått upp lite, men fortfarande låg hon på gränsvärden. Hade lite diskussioner med veterinären om vi skulle gå vidare och utreda eller ej. Men vi båda kom fram till att det var det bästa. Så vi fick en remiss till Blå stjärnan i Gbg. Där gjordes ett ultraljud av levern och allt såg bara fint ut. Faktum är att de tittade igenom alla organ i buken, och allt var bara bra. Så skönt!

Vi har hunnit med lite agilitylektioner. Det har inte blivit någon träning därimellan men kanske har det varit bra. För Nelmi har gått som en klocka! Varje lektion har slutat med ett lyckorus! :) Äntligen har min tajming suttit som en smäck ... he he

Upp till bevis! I helgen tävlade vi i Varberg. Taggad till tusen! Första loppet var Hopp och banan kändes enkel. Det har verkligen varit bra för mig att träna på klass 2-3 banor. Startfältet var 105 ekipage och det blev många nollor. Vi gjorde ett kanonlopp! Snabbt och samarbetet var på topp, dock lite vida svängar. När kom i mål var jag överlycklig, vi hade nollat! Gick som på rosa moln i en timme... tills jag träffar Elin som gratulerar till ett fint lopp men tyckte det var synd att vi rev. VA!? Rev vi? Lajo sa vilket hinder det var och att bommen föll när vi redan var på nästa hinder. Vad besviken jag blev... vi hade fått en pinne annars. Konkurrensen var stenhård, vi skulle ha hamnat på en 9:e plats med våra 26 sek. Nu hamna vi istället på 21:a plats, men bäst placerad bland 5-felarna (alltid tänka positivt ;) Nästa lopp var både jag och Nelmi trötta och samarbetet var som bortblåst. Sluta med att Nelmi sprang upp 3 ggr på balansen när jag skicka henne mot slalom. *skratt* Men hon var hur lycklig som helst ändå.

Vi har även haft en avstämningslektion på lydnaden. Nelmi var inte alls på humör den dagen och låste sig på apporten som låg i gräset. Fokusen är inte den bästa i fotgåendet. Hon bryr sig inte så mycket om andra hundar, men leksaker... då blir hon tokig. Platsliggningen fixade hon inte, även om Emelie tyckte att hon var mycket lugnare. Så detta har stått i fokus under träningen de sista 3 ggr. Till min hjälp har jag haft Susanne och Zoya. Igår tränade vi igen och tro det eller ej Nelmi låg blickstilla och tyst i 3 minuter! Í två platsliggningar! Härlig känsla. Vi har kört mycket fokusövningar och Nelmi börjar förstå att hon inte ska släppa mig med blicken hur mycket än Susanne retar henne med hennes älsklingsleksaker. Det går framåt!

Ja, det var det hela i korta drag. Lovar att blogga lite oftare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar