fredag 3 december 2010

Mina snömonster!Vintern är här, med besked! Har fullt upp med att bära ved och skotta. När jag kommer hem från jobbet så har det varit 14 grader inne denna vecka. Brrrr...
Men idag har det varit lite varmare. Jag och tjejerna tog en lång härlig promenad mitt på dagen. Riktigt skönt.

Nelmi har på bilden på sitt nya fina röda Hurtta täcke. Det fick godkänt av henne, för det gick att springa snabbt i :D

Hon fick det och en nomesele eftersom hon uppförde sig exemplariskt på Blå Stjärnan i onsdags. Jag var lite orolig för henne. Hon har fortfarande inte löpt, det är över 2 månader sedan nu. Och så hade hon fått fula blåsor på det privata stället. Var rädd för att det var något knas med äggstockar eller livmoder. Så vi gjorde ett ultraljud. Allt såg bara fint ut, skönt. Vetten gjorde ett utstryk för att ta reda på vart i löpcykeln hon var. Det visa neutralt, dvs hon är inte påväg in i löp. Skumt. Men nu har jag gjort vad jag kan. Tycker hon har varit lite låg det sista. Jag avvaktar och ser, annars får jag kolla andra värden med blodprov.

Men det är underbart att ha med sig Nelmi. Hon charmar alla och står/ligger helt still när de undersöker henne. Vetten använde ett liknande verktyg som gynekologen har. Nelmi rörde inte en min, fastän det måste ha varit obehagligt. Samma sak på ultraljudet, jag höll hene i frambenen och en annan i bakbenen, hon var tvungen att ligga helt utsträckt på rygg i 10 min. Men hon fick mycket klappar och godis av alla, det tyckte hon var så fin och väluppfostrad. Man blir glad som matte.

Förra helgen var första gången för oss att träna rapport. Det vara mest teori denna gång, men vi prova att göra ett skick. Nelmi satte av med fin fart, bägge hållen. Tror detta kan vara en ny favorit för Nelmi. I vecka fick vi sällskap av Susanne med Zoya och Blossa. Provade att göra skick igen, Nelmi fattade med en gång var det handlade om. Susanne gick iväg med henne och de kunde se mig. Nelmi kommer rusande och sätter sig i fot position. Då förflyttar sig Susanne utom synhåll. Nelmi fattar meden gång och sätter av med en j-kla fart på marsch-kommandot. Hon älska det!

På kvällarna har det blivit en hel del klickerträning. Tilly hållerpå att lära sig att lägga frambenen i kors. Hon är så söt! Måste filma henne... Nelmi har lärt sig att buga. Nu hållervi på att lära henne att ta på sig min foppa-tofflor och gå ett par steg med dem. Vi började igår. Men ska filma detta när vi kommit en bit.

Må väl i kylan!

1 kommentar:

  1. Vad superfin Nelmi var i sitt nya täcke!! Vad härligt med en sådan snäll och duktig hund hos vetten =)Superskönt att det inte var något!! Kram på er så ses vi på lördag!!!

    SvaraRadera

Här kan man fylla i sin kommentar