onsdag 14 december 2011

Träningslogg - lydnad

Hopplöst dålig på att blogga!
Men nu blir det korta inlägg om vad jag tränat och hur det gått.
Uppvärmning med 40 min promenad, Nelmi hade mycket överskottsenergi och sprang som bara den. Trots att hon körde 2 timmars agility för Jenny igår...

Började med fotgående. Lite slarv med positionen i början, men rättade till sig snabbt. Bra fokus, hon släppte mig sällan med blicken. Belöning med boll och godis. Förväntan på bollen ökade och hon tenderade att bli lite pipig, men jag fick snabbt arbetat bort det. Riktigt nöjd.

Gick över till läggande under gång. Nelmi gör riktigt snabba läggande nu, äntligen! Tenderade att inte lägga sig ner ordentligt, det var luft mellan. Jag kastade bollen till henne för att få henne att lägga sig snabbt, så det var därför. Gick därför över till att köra omvänt lockande, blev riktigt bra!

Tränade sedan ställandet. Började baklänges och kastade bollen bakom henne. Fick "stunset" i ställandet som jag ville ha, gick över till att utföra momentet vid sidan. Fortsatte att kasta bollen för att sedan gå över till omvänt lockande. En bit kvar till det riktigt bra ställandet som jag vill ha.

Testade sedan signalkontroll, med tanke på att vi nollade läggandet på tävling. Gick riktigt bra. Nelmi missade 2 gånger. Men det bästa är att hon utför momentet direkt! Riktigt nöjd!

Avsluta med att lägga Nelmi mitt på plan, gick och hämtade Tilly och körde lite med henne. Nelmi låg helt still men börja tyvärr pipa. Jag belönade henne när hon var tyst. Blev osäker på hur jag skulle göra så jag kopplade Tilly igen. Gick tillbaka tillbaka till Nelmi och gav frikommando. Latjade en stund och höjde sedan kriteriet och bad henne ligga plats. Använde omvänt lockade och backade ifrån henne. Tog undan handen om hon höjde huvudet. Gick fram och tillbaka och kom tillslut ut på 15-20 m, Nelmi låg stabilt Höjde ytterligare genom att cirkulera och Nel låg stabilt. Avslutade passet.

I början så körde Nelmi ärevarv med bollen, sa till henne och hon var resten av passet superduktig på att komma tillbaka med bollen och avlämna den till mig. Riktigt bra!
Lägger inlärning av klass 2 momenten på paus, just nu gäller finslipning av klass 1 fram tills tävling.

Nu ikväll körde vi ett kort pass med apporten. Nelmi satt fint och väntade på kommando. Har en tendens att lyfta på rumpan trots att hon inte behöver. Lite tugg men jag knacka lite på apporten så blev greppandet fastare. Tränas vidare på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar