tisdag 3 augusti 2010

Tungt...


I helgen har vi varit i Halmstad och tävlat. Haft en supermysig helg med Lotta, Sara och Mia. Våra prestationer är inget att prata om. Det blev disk i början av bägge loppen. Helt enkelt dålig handling av mig. Däremot så fick Sara och Inez sin första pinne i agility. Och Mia och Lyxa tog hem vinst i lydnaden. GRATTIS!

På söndagen upptäckte jag att Tilly haltade på höger bak. Kände igenom henne men hitta ingen svullnad. Fick en känsla att det satt uppe i korset. Väl hemma på kvällen fick hon mjuk massage. Efteråt sov hon gott i soffan. När det var dags att gå och lägga sig kunde hon inte gå alls. Hon fick en Rimadyl av mig.

På morgonen var hon mycket bättre. Men jag bestämde mig för att boka tid hos vetten ändå. Hältan kunde ju bero på borelia/anaplasma. Och sedan var det lite andra saker jag ville ha undersökt också.

Tilly har sovit mycket den sista tiden. Hon har en vårta som hon slickat på så att den blöder. Och ur tuttarna kommer det vätska. Hon slickar sig mycket mellan benen.

Vi var hos vetten igår eftermiddag. Hältan kunde hon inte hitta någon orsak till. Så antagligen stämmer min misstanke med låsning i korset. Dessutom halta hon knappt när vi väl kom dit. Men hon har en knöl i strax under ljumsken på höger bak. Jag har påpekat detta tidigare för en annan vett som sagt att det är en fettknöl. Men Vita tog en kanyl och stack i den, det kom blod. Alltså ingen fettknöl utan tumör. Sedan har hon en liten på vänster bak och så har hon de två vårtorna varav en är blodig. Dessa är troligen ingen fara med, men vi bestämde oss för att operera bort allihopa nu på torsdag.

Jag bad även att Vita skulle kolla så att det inte fanns några juvertumörer. Men det kunde hon inte hitta. Jag sa att de även har "mjölk" och när Vita klämde ordentligt så kom det brunt sekret ut dem. Inte bra... Hon tog prov och skickade till labb. Antagligen en bakteriepåväxt.

Eftersom Tilly slickar sig mycket mellan benen misstänker Vita att hon också kan ha urinvägsinfektion. Jag skulle ta ett urinprov på Tilly medans vi väntade på resultaten av blodproven. Vi traskade runt i 40 min men Tilly bara vägrade att kissa. Nelmi däremot hann kissa 2 ggr och göra nr 2. *suck*
Så det blev inget urinprov och nu står Tilly på antibiotika. Så har hon urinvägsinfektion så tar antibiotikan det, därför ingen idé att komma in med ett prov nu.

Blodproverna visade att det inte var borelia/anaplasma. Värdena såg fina ut förrutom levervärdena som var något förhöjda. Det kan vara helt ok men det kan också vara en indikation på cancer i lever. Enda sättet att få reda på detta är att ta ett nytt blodprov om en månad. Om de fortfarande är förhöjda då så får jag en remiss till en specialist på Blå Stjärnan.

Så status just nu är att Tilly stapplar omkring med tratt här hemma. De blodiga vårtan måste läka innan operationen på torsdag. Därför också antibiotika. De gör en biopsi på dem, så får vi se. Förhoppningsvis får vi även reda på provet från "tuttarna" då.

Det känns tungt. Precis så här började det för vår Springer-kompis. Hon opererade bort knölar som var godartade. Hon gick bort i våras. Hon var ett år yngre än Tilly. Men man ska aldrig dra några förhastade slutsatser. Det är bara att vänta och se.

Men jag behandla Tilly igår igen. Och hältan är nästan helt borta. Skönt!

Jo förresten! Svullnaden i framtassen som vi fick åka akut med försvann redan nästa dag. Jag tror inte hon stuka den som vetten misstänkte. Utan att hon blev stucken av en geting.

1 kommentar:

  1. Stackars Tilly, håller verkligen tummarna att hon blir frisk! Dra inga förhastade slutsatser, utan ta en sak i taget. Många kramisar på er!!

    SvaraRadera

Här kan man fylla i sin kommentar