söndag 5 september 2010

Middagstjuv och dilemma

Jag måste säga att jag är lycklig lottad med 2 underbara hundar! För det mesta uppför de sig väl, även om Nelmis energi ibland kan vara uttröttande och Tillys tjurskallighet kan gå en på nerverna. ;) Men det är allt två fina tjejer jag har.

Och så har jag lilla Tuva, henne måste jag ha fått för mina synders skull. Hon är ljuvligt söt, men hon gör så att jag får mer och mer gråa hår. Hon river på allt, hon öppnar skåp, speciellt till soporna och sprider matrester över golvet. Hon diar både Tilly och Nelmi så fort hon får en chans. Galastop för att stoppa mjölkproduktion är j-kligt dyrt! Ja, hon går knappt att ha inomhus. Men hon är en j-kel på att jaga möss. Även om hon jämt placerar dem så att jag håller på att trampa på dem.

Ikväll blev jag vansinnig på henne. Jag skulle bara ta en dusch innan jag skulle laga mat. Var sååå hungrig. När jag kommer ut ur duschen sitter Tuva på golvet och mumsar på min middagsmat. Jag hade lagt en kycklingfilé, väl försluten i en påse, på diskbänken. J-kla katt! Det var bara att åka upp till pizzerian istället.

Igår var vi iväg och tävla i Stenungsund Vi är inne i en period där det bara inte fungerar för oss. Nelmi känns uppspelt och vi har ingen bra kontakt på banan. Har funderat på vad det kan bero på. Hon kan vara på väg in i löp, vilket kan förklara det hela. I onsdags träna vi på Vinna. Nelmi var precis likadan som på tävling i första rundan. Men sedan gick hon som en klocka. Provade att köra olika banor för att se om hon lyssna, och hon var hur lyhörd som helst.

Hemma är hon lite av ett plåster på mig, i skogen flyger hon och far som en tokig. Hon har hur mycket energi som helst. Så fort hon får en chans så rider hon på Tilly. Hon är helt enkelt inte riktigt sig själv.

Idag skulle vi ha tävlat i Uddevalla. Men jag bestämde mig för att hoppa det. Inte bara för att det inte riktigt funkar för oss. Jag behövde få färdigt norrgaveln här hemma innan hösten kommer ordentligt. Och idag var det perfekt väder. Jag hann nästan färdigt idag, ska bara riva ställningen och sedan måla det sista.

Nu till dilemmat. Det kanske är så att Nelmi behöver en paus från agilityn, och då framförallt tävlingsbanan. Men om det nu är löp på gång, så kommer det ju naturligt. Men tävlingarna slutar i början av oktober. Så skall jag tävla fram tills löpet kommer, eller ska jag pausa nu. Med risk för att vi inte kommer ut på någon mer tävling i år. hmmm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar