söndag 24 februari 2013

Struktur & mål

Den senaste tiden har jag blivit mycket mer målinriktad och strukturerad med min träning. Och det ger utdelning!  Min nya tablet har visat sig vara ett ovärderligt verktyg för detta. Jag åker tåg  till jobbet varje dag,  det ger mig möjlighet att lägga upp planer för min träning. Jag ritar kombinationer eller laddar ner från nätet, skriver anteckningar om vad jag vill uppnå och sedan har jag med mig den på träningen. Jag tom filmar och redigerar med den :) Ett fantastiskt bra verktyg!

Just nu arbetar jag på flera olika plan för att förbereda oss för den kommande tävlingssäsongen.

När jag gick min första kurs för Jenny Damm presentera hon cirkeln - ett sätt att se på agilityträning.  För att lyckas måste man träna på både sin egen och hundens tekniker på banan. Det är ju ganska självklart! Man ska ha en bra relation och lita på varandra. Både du och hunden måste vara i god fysisk form för att kunna max prestera. Och en del som vi ofta glömmer av (även om det dykt flera kurser och böcker den senaste tiden) är mental träning.

Jag har planer för varje del av cirkeln och tänker skriva om dem framöver här på bloggen.

Idag har vi tränat och det stod BX och ketschkers på schemat.  BX sitter bra men ketschkers behöver jag träna på mer, tekniken behöver förbättras.

Titta på Agility träning 130224 på YouTube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här kan man fylla i sin kommentar