tisdag 2 mars 2010

Lite ur gängorna...

Den sista veckan har tre personer sagt till mig att jag pratar med en ny dialekt!?

Faktum är att jag själv kan höra det. Efter att ha bott 5 år i Alingsås så börjar min göteborgska/halländska tyna bort och ersättas av västgötska! :D

Samma sak hände när jag bodde i Stockholm i 5 år, men som tur var återfick jag min göteborgska när jag flyttade hem. :D

Annars så har jag inte varit på humör den sista tiden och därav ingen träning. Hoppet tändes om vår i lördags då jag insåg att jag hade klarat min båda tak och därför kunde njuta av tövädret. Men det var kortvarigt, imorse var det åter -11 grader. Min rygg protesterar mot allt skottande och jag saknar skogen. Konstigt när man bor mitt i skogen, men faktum är att den enda promenadväg vi har är vår grusväg fram och tillbaka.

Igår var vi hos vetten. Tillys öron ser riktigt dåliga ut, såriga och fulla av svamp. Jag har nu behandlat henne i snart 2 månader med Canaural, men ingen förbättring. Nu ska vi prova något nytt medel, hjälper inte det så blir det kortison. Just nu väntar jag på att de ska få in medlet, då det var slut. Så under tiden behandlar jag med örter. Även Nelmi har svamp, men inte alls så illa som Tilly. Det kan hända att de har en bakterieinfektion också, men först ska vi komma tillrätta med svampen.

Förra veckan fick vi beskedet att Heidi hastigt hade gått bort. Heidi var Tillys och Nelmis bästa kompis (också Springer) och hon var ofta hemma hos oss när matte och husse behövde passning. Heidi var ett stort stöd, framförallt för mig under mitt och Tillys första år. Tilly var i dåligt skick när hon kom till mig, både fysiskt men framförallt mentalt. Men Heidis sällskap gav Tilly trygghet och vägledning. Hon har också haft en stor roll i uppfostran av Nelmi. Hon var Nelmis idol. Så saknaden efter henne är stor, för oss alla tre.

Så det är kanske inte så konstigt att jag känner mig lite ur gängorna efter allt som har hänt den senaste tiden. Men samtidigt så finns det mycket att se fram emot framöver. Redan denna vecka händer det roliga saker; jag ska träna lydnad med Susanne på fredag och söndag är det ridhusträning. Lördag är det sponsorjakt till agilitytävlingen i april och fest i Göteborg. Och ja, våren är på väg... även om det inte kändes så imorse.

Ta hand om er!

2 kommentarer:

  1. Usch mycket jobbigt på samma gång din stackare!! Det känns på dagarna att våren är på G, solen värmer så gott. Jag säger som du- saknar skogen o kunna gå som man vill....
    Ses på lördag!! Kramis Hillevi

    SvaraRadera
  2. Oh vad jobbigt!! Håller med dig och föregående talare att jag saknar också skogen och här inne i Vårgårda är det så halkigt nu så att man får gå fram i snigelfart.. Då ses vi imorgon!!
    Kramar Frida

    SvaraRadera

Här kan man fylla i sin kommentar