söndag 11 juli 2010

Äntligen träning!

Upp lika tidigt idag, 07.00. Gav hundarna mat men la mig i sängen och väntade på att kaffet skulle bli färdigt. Vaknade av att Anna och väckte mig 07.45. Är lite morgontrött. Men kl. 9.00 var vi på agilityplanen med Anna och Eroz. Äntligen dags för lite agility. När Nelmi kom ut ur bilen blev hon alldeles tokig! Hon blev lika glad som jag när hon förstod att hon skulle få träna. Det var en månad sedan sist. Jag var lite spänd för hur det skulle gå för oss. Dels för att det var längesedan och dels för värmen. Men jag kände att vi behöver träna inför kommande tävlingarna. Men hon gick så fint, min lilla splat! Lyhörd och äntligen lite mer fart än sist vi körde. Trots dagens värme. Men det verka hon inte bry sig om. Hon rev lite... som vanligt. Men det är när jag är på nästa hinder i huvudet. Hon är så känslig. Här kommer film.
Här kommer film på Annas och Eroz träning. Bli inte rädda när jag skriker till på Nelmi på slutet. Hon är på väg in på banan nämligen.När vi kom hem så kom min granne förbi, hon behövde lite krämer. Vi börja prata om att bada och hon föreslog att jag kunde bada hundarna borta hos dem. Vi har nämligen en liten sjö bara 300 m hemifrån. Men det enda stället man kan bada ifrån är vid hennes farmors stuga. Men farmor är aldrig där. Sagt och gjort. Vi gick bort med en gång. Perfekta badplatsen för hundarna. Inga stenar och lagom långtgrunt Nelmi badade som en tok. Börjar bli riktigt duktig på att simma (äntligen slut på plaskandet) Tilly fick jag tvinga i. Men sedan hoppa hon faktiskt självmant i! Efteråt fick jag god lunch; sill och potatis med jordgubbar och glass och en kopp kaffe till efterrätt Mums! De sa att jag gärna fick bada hundarna nere vi stugan när som helst. Så skönt! Slippa irritera folk nere vid badplatserna och få vara helt ostörda. Lyxigt värre! :) På vägen hem ropa nästa granne till mig. Så där blev jag bjuden på en öl och en trevlig pratstund. Så klockan var redan 4 när vi kom hem. Då tog vi en liten siesta. Nu ligger vi uppkrupna i soffan och ska kolla på näst sista avsnittet av Dexter (S2). Kan man ha det bättre?

4 kommentarer:

 1. Hmm konstigt... skrev en kommentar men den försvan som det har gjort förut. Tacka i alla fall för att du lade ut filmen, lite lättare att se i lite större format :) Tack även för ett härligt träningspass...dax att kolla på lite stugor nu då ;)?

  SvaraRadera
 2. Säger som Anna: skrev en kommentar, men den försvann...

  Jaja, jag testar igen. Det ser hursomhelst fint ut. Kan tänka mig att ni är överlyckliga bägge två över att vara igång igen. Funderar dock på om du sett att hon missar en port i slalomen de tre sista repetitionerna?

  SvaraRadera
 3. Nemen vilken fuling Nelmi gör Annelie, nu när du säger det Emelie :) Haha, det såg inte jag när hon gjode det mitt i, i början...var en annorlunda variant med att fuska på slalomet :)

  SvaraRadera
 4. Ni är så duktiga! Oj vad fint hon lyssnar på dig!! Det ser så enkelt och smidigt ut. Nu blev jag ännu mer taggad att träna. Fint Annelie!!

  SvaraRadera

Här kan man fylla i sin kommentar